·از لحظه خروج
از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.
·در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت،
بیماری های تنفسی و …) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و …) داریم از
رفتن به قهوه خانه و چایخانه خودداری کنیم.
· در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی
مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به قهوه خانه و چایخانه خودداری
کنیم.
· از ورود به داخل قهوه خانه و چایخانه هایی که شلوغ هستند یا امکان رعایت فاصله ایمن (حداقل 1
متر) نیست یا تهویه مناسبی ندارد، خودداری کنیم.
·از حضور در
قهوه خانه و چایخانه هایی که بیش از ظرفیت 50 درصدی استفاده کرده اند، خودداری
کنیم.
· رعایت فاصله ایمن حداقل یک متر در قسمت های عمومی از
جمله نمازخانه، سلف سرویس و مسیر ورود و خروج الزامی است.
·توجه کنیم قهوه خانه و چایخانه تهویه مناسب داشته باشد و هوای تازه در جریان
باشد (به عنوان مثال استفاده از تهویه طبیعی با بازکردن در و پنجره ها و تعویض
مرتب هوا).
·در صورت استفاده از آسانسور، برای تماس با دکمه ها از دستمال کاغذی استفاده کنیم
و دستمال استفاده شده را در سطل زباله بیاندازیم.
·در بدو ورود به محیط قهوه خانه و چایخانه، دست های خود را ترجیحا با آب و صابون
مایع شستشو دهیم و یا با مواد ضد عفونی کننده، ضد عفونی کنیم.
·در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله
در سطل زباله دردار بیاندازیم. در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج
موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.
· در صورت مواجه با فردی از کارکنان قهوه
خانه و یا چایخانه که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارد، به
متصدی و مدیریت آن جا اطلاع دهیم.
·مواجهه چهره
به چهره با کارکنان قهوه
خانه و چایخانه را کاهش دهیم.
· چیدمان میز غذا خوری و تخت های پذیرایی در قهوه خانه و
چایخانه باید طوری باشد که فاصله ایمن (حداقل یک متر) رعایت شده باشد.
·از ظروف چیده شده بر روی میز غذاخوری مانند بشقاب غذا، قاشق و چنگال و لیوان
استفاده نکنیم.
·در هنگام نوشیدن انواع نوشیدنی ها از نی های یکبار مصرف بسته بندی شده و یا لیوان
یکبار مصرف استفاده کنیم.
·نمک، فلفل، سماق، قند، شکر و آب آشامیدنی باید در بسته بندی های یکبار مصرف یک
نفره سرو شود و از قندان و نمکدان و نظایر آن ها استفاده نکنیم.
·مواد غذایی که فاقد بسته بندی هستند، باید پوشش بهداشتی داشته باشند و در ظروف
مناسب نگهداری شوند.
·تحت هیچ شرایطی غذا به جزء در زمان سرو، نباید به صورت روباز باشد.
·در صورت استفاده از سالاد و سبزی خوردن از بسته بندی دارای مجوز استفاده کنیم.
·قبل از غذا خوردن حتما دست های خود را با آب و صابون مایع بشوییم.
·استعمال
هرگونه محصول دخانی از جمله سیگار، سیگار الکترونیکی، قلیان، قلیان الکترونیکی، قلیان
گازی، تنباکو های بدون دود از هر نوع، سنگ بخار، دستگاه های گرم کننده یا تولید
کننده بخار تنباکو در محیط قهوه خانه و چایخانه ممنوع است.
·توجه کنیم که کارگران در قهوه خانه و چایخانه مجهز به وسایل حفاظت فردی مانند
دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند.
·برای میز صندوق یا پیشخوان فروش استفاده از محافظ یا شیلد های محافظتی (پلاستیکی
و یا شیشه ای) ضرورت دارد.
·از آبخوری و یا آب سرد کن در محیط قهوه خانه و چایخانه استفاده نکنیم.
·متصدی، مدیر یا مالک قهوه خانه و چایخانه موظف است یک جعبه دستمال کاغذی به
منظور استفاده شاغلین و مشتریان در کنار دستگاه کارت خوان قرار دهد.
·از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا“به صورت آنلاین و یا استفاده
از اپها و یا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.
·از لمس کردن مستقیم دکمه های کارت خوان خود داری کنیم و یا حداقل از یک برگ
دستمال کاغذی برای پوشش انگشت مورد نظر استفاده کنیم.
· برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در قهوه خانه
و چایخانه ها با شماره تلفن 190 «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و
آموزش پزشکی» تماس بگیریم.