روابط عمومی فرمانداری مینودشت؛
فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت
در مکان های طبخ، فرآوری و عرضه مواد غذایی (رستوران، چلوکبابی، سلف سرویس، تالار
پذیرایی، حلیم و آش،آشپزخانههای مرکزی، ساندویچی و نظایرآن(
–در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت،
بیماری های تنفسی و …) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و …) داریم
حتی المقدور از رفتن به رستوران خودداری کنیم.
–در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از
رفتن به رستوران خودداری کنیم.
–مراسم ها و مهمانی های مان را تا بهبود شیوع بیماری، برگزار نکنیم.
–از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.
–حتی الامکان به رستوران نرویم و از مراکزی که طبخ غذای بیرون بر دارند، سفارش
دهیم.
–در هنگام خرید غذاهای بیرون بر، حتما از ماسک و دستکش استفاده کنیم.
–فاصله یک یا دو متر را در صف ها و مسیرهای ورود و خروج رستوران ها، رعایت
کنیم.
–از حضور و توقف در محلهای شلوغ و پر ازدحام در رستوران ها، اجتناب کنیم.
–از حضور در رستوران
هایی که بیش از ظرفیت 50 درصدی استفاده کرده اند، خودداری کنیم.
–در بدو ورود به محیط قهوه خانه و چایخانه، دست های خود را ترجیحا با آب و صابون
مایع شستشو دهیم و یا با مواد ضد عفونی کننده، ضد عفونی کنیم.
–قبل از غذا خوردن حتما دست های خود را با آب و صابون مایع، بشوییم.
–به رستوران ها و مراکز طبخ غذایی که تهویه مناسب دارند و هوای تازه در آن جا جریان
دارد، برویم.
–به رستوران ها و مراکز طبخ غذایی که چیدمان میز غذاخوری طوری است که فاصله
حداقل یک متر رعایت شده است، برویم.
–در صورت استفاده از آسانسور، برای تماس با دکمه ها از دستمال کاغذی استفاده کنیم
و دستمال استفاده شده را در سطل زباله بیاندازیم.
–در صورت مشاهده شاغلین در رستوران ها و مراکز طبخ غذا که علایم سرماخوردگی
مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارند، به مدیریت اطلاع دهیم.
–توجه کنیم که شاغلین در رستوران ها و مراکز طبخ غذا از وسایل محافظت فردی
مانند ماسک، دستکش و … استفاده کرده باشند.
–در هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله
در سطل زباله دردار بیاندازیم. در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج
موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.
–در هنگام حضور در رستوران و خرید از مراکز طبخ غذای بیرون بر، از دست زدن به
چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.
–برای جلوگیری از آلودگی در هنگام پرداخت وجه غذای خریداری شده از دستکش یکبار
مصرف استفاده کنیم و پس از پرداخت وجه به صندوقدار، دستکش را در سطل زباله دردار
بیاندازیم.
–برای سفارش
نوشیدنی در کنار غذا حتما از آب و نوشیدنی های بسته بندی شده استفاده کنیم.
–استعمال دخانیات در محیط های سربسته و به خصوص رستوران ها ممنوع است.
–به هیچ عنوان وجه پرداختی را به کسانی که در تهیه، طبخ و سرو غذا دخالت دارند،
ندهیم.
–در هنگام نوشیدن انواع نوشیدنی ها از نی های یکبار مصرف بسته بندی شده و یا
لیوان یکبار مصرف استفاده کنیم.
–هنگام خرید غذای بیرون بر حتما غذاهایی که در ظروف یکبار مصرف و دارای پوشش
محافظتی هستند، استفاده کنیم.
–نمک، فلفل، سماق، قند، شکر و آب آشامیدنی باید در بسته بندی های یکبار مصرف یک
نفره سرو شود و از قندان و نمکدان و نظایر آن ها استفاده نکنیم.
–در صورت استفاده از سالاد و سبزیجات در بسته بندی یکبار مصرف دارای مجوز
استفاده کنیم.
–مواد غذایی که فاقد بسته بندی هستند، باید پوشش بهداشتی داشته باشند و در ظروف
مناسب نگهداری شوند.
–در صورت استفاده از سالاد بار، ضمن رعایت سالم سازی، ظروف سالاد بار از پوشش
مناسب برخوردار باشد.
–از ظروف چیده شده بر روی میز غذاخوری مانند بشقاب غذا، قاشق و چنگال و لیوان استفاده
نکنیم.
–از میز غذاخوری که پوشش یکبار مصرف دارد، استفاده کنیم.
–در صورت استفاده از سرویس های بهداشتی در رستوران ها و مراکز طبخ غذا، ضدعفونی
و یا شستشوی دستها را فراموش نکنیم.
–از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا“به صورت آنلاین و یا استفاده
از اپها ویا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.
–برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در رستوران ها و مراکز طبخ غذا با شماره
تلفن 190 «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس
بگیریم.